Leermiddelen

Alle standaard lesmaterialen stellen we gratis beschikbaar aan de leerling. De leerlingen maken gebruik van vaste computers en lesboeken die door school bekostigd en beschikbaar worden gesteld. Wel verzoeken we ouders/verzorgers om voor leerlingen zelf een laptop/device aan te schaffen.

Schoolboeken

Het leveren van schoolboeken hebben we als OSG Piter Jelles uitbesteed aan Van Dijk Educatie. Leerlingen bestellen hun boekenpakket via de site van Van Dijk Educatie. De boeken worden dan thuis afgeleverd.

Wanneer je de boeken hebt ontvangen, moet je deze goed controleren: is alles aanwezig wat op de pakbon staat? Hebben de boeken geen grote schade (waterschade, veel gekras, missende pagina’s)? Kortom, kun je ermee werken? Als je een fout ontdekt, vragen of opmerkingen hebt neem dan geen contact op met school maar met de klantenservice van Van Dijk (Vandijk.nl / 0900 5004010). De medewerkers van Van Dijk helpen je graag verder.

Aan dit boekenpakket zijn voor ouders/verzorgers in beginsel geen kosten verbonden. Eventuele schade of vermissing wordt door Van Dijk wel in rekening gebracht bij ouders/verzorgers.

Schoolbenodigdheden

Om goed beslagen ten ijs te komen, verwachten we van alle leerlingen onderstaande basisuitrusting:

  • Agenda;
  • etui met daarin pennen, (kleur)potloden, gum, geodriehoek, schaar, rekenmachine, lijmstift;
  • verschillende A4-ordners, multomap(pen) en/of schriften (lijntjes en ruitjes);
  • snelhechters en showtassen;
  • een koptelefoon of oortjes;
  • sportkleding en gymschoenen;
  • broodbak/drinkbeker;
  • stevige schooltas.

De Lauwersregeling

Inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân kunnen in aanmerking komen voor de Lauwersregeling. Op grond van deze regeling kunnen huishoudens met een lager inkomen een tegemoetkoming krijgen voor kosten van maatschappelijke participatie. Ook bijkomende schoolkosten kunnen via deze regeling vergoed worden. Voor meer informatie over de Lauwersregeling verwijzen we naar de website van Noardeast-Fryslân.