Onderwijs

!mpulse Kollum is een kleine, veilige en leuke school. Jij kent iedereen en iedereen kent jou. Je krijgt bij ons de persoonlijke aandacht die je verdient en je bent echt een onderdeel van de school.

Een opleiding voor jouw toekomst!

We gaan op !mpulse Kollum op een vriendelijke, gelijkwaardige en open manier met elkaar om. Samen maken we de school. Dit vinden we erg belangrijk, omdat je zo met plezier naar school gaat en dit betekent weer goede resultaten.

Je ontdekt op een leuke en bijzondere manier wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Je krijgt volop de kans om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hierbij is er veel aandacht voor eigentijdse kennis en vaardigheden. Op deze manier heb je een opleiding voor jouw wereld, van vandaag en morgen.

Leren met elkaar en van elkaar

Voorbereiden op jouw toekomst, dat is het doel van jouw opleiding bij !mpulse Kollum. Dit heeft volgens ook meer waarde: een stevig diploma en vaardigheden om na je opleiding het beste uit jezelf en uit anderen te halen. Daarom leren we bewust met elkaar en van elkaar.

Vaardigheden in de wereld van nu

In ons onderwijs leggen we sterk de nadruk op zelfvertrouwen, samenwerken, oog voor elkaar en communiceren. Vaardigheden die belangrijk zijn in de wereld van nu. Als je jezelf goed leert kennen en anderen leert begrijpen, ben je beter in staat om je talent te ontwikkelen en als persoon van waarde te zijn. Voor jezelf en voor je omgeving. Welk beroep of vak je ook kiest na je mavo-, havo- of vwo-diploma.

Structuur met ruimte om te ontdekken

Op school hebben we een vaste structuur die je ruimte geeft om te ontdekken. Daarin leer je ook nadenken over wat je wilt en waarom. In je ‘Kring’ bespreek je met je klas en je coach welke uitdagingen je hebt en hoe je bijvoorbeeld het beste kunt leren. In onze ‘Settingweken’ ga je vanuit je passie en interesse aan de slag. Je maakt bijvoorbeeld een theatervoorstelling, je bouwt een raket of je organiseert een sporttoernooi.

Onze ‘Community-week’ staat altijd in het teken van een goed doel. Samen met medeleerlingen leer je om te organiseren, overleggen, plannen en om contacten te leggen met mensen buiten de school.

Kansen benutten en talenten ontwikkelen

Je krijgt bij ons dus veel ruimte om kansen te benutten en jouw eigen talent verder te ontwikkelen. Onmisbaar voor jouw toekomst is vooral weten wat je kunt en wilt. Daarnaast zijn digitale vaardigheden een groot onderdeel van de wereld van nu. Daarom besteden we ook hier veel aandacht aan met een eigentijds programma.