Bovenbouw

De leerjaren 3 vmbo-t (3T), 4 vmbo-t (4T), 4 havo/vwo (4HV), 5 havo/vwo (5HV) en 6 vwo (6V) vormen de bovenbouw op !mpulse Kollum. In de bovenbouw heb jij een profiel gekozen dat het beste aansluit bij jouw talenten. Een profiel is een verzameling van vakken die bij elkaar horen. Op !mpulse Kollum bieden we op alle niveaus alle bestaande profielen aan.

Samen werken aan jouw toekomst

In onze bovenbouw bereiden we je samen voor op je eindexamen vmbo-t, havo of vwo en natuurlijk op (de keuze voor) je vervolgopleiding; samen werken we aan jouw toekomst!

Leren door te doen

Naast het leren in lessen en tijdens de Keuzewerktijd, ben je meerdere malen per schooljaar, binnen en buiten de school, bezig met het doen van onderzoek en practica, het leren in projecten. Dit doe je door middel van leuke en betekenisvolle opdrachten. Daarnaast regel je zelf de stageplaats die het beste bij jou past. 

Samenstelling leerjaren

De leerjaren 3T en 4T zijn homogeen samengesteld. Dit betekent dat leerlingen met een vmbo-t-advies vanaf het derde leerjaar bij elkaar in de klas worden geplaatst. De bovenbouw havo en vwo is heterogeen samengesteld. Dit betekent dat leerlingen met een havo en vwo advies in leerjaar 4 en 5 bij elkaar in de klas zitten. Leerjaar 6 vwo is daar waar mogelijk heterogeen samengesteld en in sommige gevallen worden lessen samen met leerjaar 5 havo/vwo aangeboden.