Talenatelier, een uniek vak bij !mpulse

Of je nu een zogenaamde talenknobbel hebt of niet, bij het Talenatelier kan iedereen z’n ei kwijt. Je komt erachter dat het leren van een nieuwe taal meer is dan alleen maar woordjes en grammatica leren. Spelenderwijs leer je bijvoorbeeld dat de ligging van het land van invloed is op taal, dat je kunt praten met je lichaam zonder woorden te gebruiken en dat sprookjes in iedere taal hetzelfde lijken te zijn, maar toch ook van elkaar verschillen.

Heb je wel eens nagedacht over de taal of talen die je gebruikt? Welke taal spreek je met jouw familie, vrienden of klasgenoten? En dan bedoelen we niet eens of dat Fries, Engels of Nederlands is, maar bijvoorbeeld jongerentaal, straattaal of ‘nette’ taal 😊.

In deze lessen geven we je ook nog handige tips mee over hoe je nog beter een nieuwe taal kunt leren. Niet alleen maar die ene keer voor een toets over Franse woordjes om dit vervolgens na een week alweer vergeten te zijn, maar ook echt voor later als je het goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je een Franstalige of Friese nieuwe collega krijgt. Wel zo handig..

Wat kun je allemaal doen bij het Talenatelier? Door met taal te spelen maak je onverwacht hele mooie poëzie en je mag ook als Nederlands niet jouw moedertaal is deze ‘meenemen’ naar het Talenatelier. Misschien kun je jouw klasgenoten wel een korte les geven over deze taal of bijvoorbeeld hiermee een stripverhaal maken. Zelf ideeën om ‘iets’ te doen met taal? Laat het ons weten!