Over Dalton Dokkum

Dalton Dokkum is een moderne en gezellige school. Een school waar je bouwt aan de toekomst door op jouw manier te leren je talenten te gebruiken. Daarom vinden we het belangrijk dat je ruimte hebt om te kiezen en verantwoordelijk leert zijn. Samen met al onze leerlingen zorgen we dus voor onderwijs dat bij hen past en aansluit bij de wereld van morgen. Onderwijs dat uitdaagt om te groeien als persoon. Daar heb je iets aan, tijdens en na je opleiding.

Werken aan je talenten

Bij Dalton Dokkum helpen we je aan je talenten te werken. Op het vmbo-k+, vmbo-t of de havo. Binnen de mogelijkheden van de school kun je eigen keuzes maken en je eigen weg vinden. Natuurlijk helpen we je hier voortdurend bij. Daarom heeft iedere leerling ook een persoonlijke mentor. We willen zo leren van elkaar en met elkaar: leerlingen, ouders en school. Ook zorgen we er zo samen voor dat school een prettige plek is én blijft voor iedereen.

Aandacht voor verschillen

Binnen Dalton Dokkum hebben we veel aandacht voor verschillen tussen leerlingen. Daarom zijn we vooruitstrevend in het werken aan gepersonaliseerd leren en met digitalisering. Dé manier voor leerlingen om op hun eigen wijze te werken aan hun talenten en ambities, wat weer aansluit bij de uitdagingen waar zij mee te maken krijgen in een vervolgopleiding en daarna.

Reguliere vakken en uitdagende keuzevakken

Naast reguliere vakken zoals Engels en wiskunde bieden we leerlingen ook uitdagende keuzevakken aan, bijvoorbeeld sport, dans en muziek. Leerlingen kunnen op basis van eigen tempo, niveau en interesse aan vakken werken. Dit zorgt voor onderwijs dat beter bij hen past. Leerlingen kunnen zo onder onze deskundige begeleiding aan de slag met eigen leerdoelen en leren keuzes maken en wat de gevolgen daarvan zijn.

Op Dalton Dokkum zit je goed!

We leren leerlingen nadenken over wat ze doen en hoe ze dit doen. We werken samen en zoeken hulp bij het maken van keuzes. Op deze manier leren leerlingen zichzelf beter kennen en staan ze steviger in hun schoenen. Dit alles leidt er uiteindelijk toe dat op Dalton Dokkum leerlingen naast veel kennis belangrijke vaardigheden meekrijgen die nuttig en onmisbaar zijn voor hun toekomst. Op Dalton Dokkum zit je goed!