iPad en laptop

Bij Dalton Dokkum gebruiken we voor klas 1, 2 en 3 een digitale lesmethode. In klas 4 en 5 wordt deels met een digitale lesmethode en deels met boeken gewerkt. Dit heeft als gevolg dat leerlingen moeten beschikken over een tablet of laptop.

iPad in bruikleen

Leerlingen kunnen hiervoor de beschikking krijgen over een iPad van Dalton Dokkum, dit is gratis. De leerling krijgt de iPad dan in bruikleen. Dit betekent dat de iPad op school blijft en niet meegenomen mag worden naar huis. Met behulp van de inloggegevens die horen bij deze digitale methode, kunnen leerlingen thuis op een eigen computer dan verder werken aan hun lestaken.

Andere mogelijkheden

Leerlingen mogen ook een tablet of laptop van thuis meenemen naar school. Daarnaast geven wij de mogelijkheid aan ouders een iPad of laptop via Dalton Dokkum (OSG Piter Jelles) aan te schaffen. Voor schooljaar 2020 – 2021 biedt OSG Piter Jelles de keuze uit onderstaande mogelijkheden:

  • Apple iPad (10.2-inch iPad Wi-Fi 32GB – Space Grey) (met iServicepakket*)
  • Laptop (HP ProBook X360 G5 EE)

Reparatie

Indien reparatie van de Apple iPad nodig is (aanschaf via Dalton Dokkum met iServicepakket*), kan de iPad via de conciërge van Dalton Dokkum worden aangemeld voor reparatie (daltondokkum@pj.nl). De leerling moet hiervoor een formulier ondertekenen waarbij hij of zij aangeeft dat de ouder(s)/verzorger(s) op de hoogte zijn gesteld van de reparatie en de daarbij behorende kosten. Een laptop (aanschaf via Dalton Dokkum) kan na overleg over de voorwaarden op Dalton Dokkum worden aangemeld voor reparatie.

*Informatie over het iServicepakket wordt verstuurd aan de ouders van nieuwe leerlingen.