Communicatie

Contact met ouders staat voor de Montessori High School erg hoog op het de prioriteitenlijst. Zeer regelmatig, minimaal tweewekelijks, verschijnt een info voor ouders en leerlingen waarin iedereen zoveel mogelijk op de hoogte wordt gehouden van de zaken die op school spelen.

Persoonlijk contact

Van schoolreizen tot feesten, van zieke collega’s tot roosterwijzigingen. Elke leerling heeft een persoonlijke mentor met wie de ouders regelmatig contact kunnen hebben. Ook docenten zijn via hun email altijd te bereiken. Zeker voor dringende zaken is het goed zo snel mogelijk contact te leggen. Een aantal malen per jaar nodigen we ouders uit georganiseerd op school te komen.

It’s Learning

De communicatie vanuit school met jou verloopt via e-mail en It’s Learning. Hier vind je links naar andere sites als e-mail en SOM, maar ook werkwijzers, jaarprogramma’s, overgangsregelingen. Daarnaast heb je voor elk vak een omgeving waar je materiaal van dat vak kan vinden.

SOMtoday

Op SOMtoday vindt de leerling zijn dagelijkse rooster en zijn zelfgekozen lessen. Deze applicatie is geschikt voor elk device: laptop, tablet of telefoon. Alles is binnen handbereik. Daarnaast zijn de cijfers en de aanwezigheidsgegevens in SOMToday te vinden.