Technische leermiddelen

Montessori High School werkt met digitale middelen bij de vakken waar dit mogelijk is. Daarvoor is een laptop noodzakelijk. De ouders/verzorgers van de leerling dienen het apparaat zelf aan te schaffen. OSG Piter Jelles biedt de mogelijkheid deze digitale middelen tegen gunstige voorwaarden aan te schaffen. 

Schoolsystemen

Leerlingen en ouders/verzorgers kunnen alles wat met school te maken heeft vinden via onze elektronische leeromgeving SOMtoday en Itslearning. Beide applicaties zijn geschikt voor elk device: of je nou op je laptop, tablet of telefoon bezig bent, alles is binnen handbereik.

Somtoday

Somtoday is ons Leerling Administratie Systeem (LAS) en Leerling Volg Systeem (LVS). In Somtoday kunnen leerlingen en ouders/verzorgers het volgende zien:

  • Het lesrooster;
  • cijfers;
  • aan- en afwezigheid;
  • NAW-gegevens.

Via de link kun je inloggen op Somtoday. Vul je volledige gebruikersnaam (de inlognaam die je gebruikt om op school in te loggen) en het bijbehorende wachtwoord in.

Itslearning

Itslearning is onze Elektronische Leeromgeving (ELO). In Itslearning krijg je per vak toegang tot onder andere een planner/studiewijzer, met daarin ook je huiswerk, en het digitale lesmateriaal. Het digitale lesmateriaal is onderdeel van het bij VanDijk bestelde boekenpakket.

Daarnaast kunnen vakdocenten via Itslearning gebruik maken van digitale toetsen/overhoringen en ze kunnen taken of opdrachten klaarzetten, welke digitaal ingeleverd moeten worden.

Via de link kun je inloggen op Itslearning. Klik vervolgens op ‘Aanmelden met LINC (Office 365) account’. Vul je volledige gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord in.