Sportklas

De Sportklas van De Dyk biedt veel, zoals natuurlijk veel extra sport. Je maakt kennis met sporten die in het normale programma niet aan bod komen, zoals duiken en golf. Ook leer je organiseren, zoals sportdagen voor alle leerlingen van De Dyk.

Daarnaast leer je lesgeven, zowel aan je eigen klas, als aan andere klassen, als aan leerlingen van de basisschool. En je krijgt een echte EHBO-opleiding! Je doet examen in LO2 (Mavo) of BSM (Havo) en je kunt daarmee goed terecht op het CIOS in Heerenveen.

Een boeiend, uitdagend en leerzaam programma. In de persoonlijke keuzelessen van De Dyk kies je voor twee uur sportklas per week.

Tijd en kosten

Elke week is er twee uren sportklas. Dat loopt soms flink uit, als er bijvoorbeeld buitenschoolse instellingen worden bezocht. Je investeert dus extra tijd! De kosten bedragen € 100,- per leerjaar. Van dit bedrag worden onder andere kleding, clinics en EHBO-materialen betaald.

Procedure

In de eerste twee leerjaren kun je je aan het begin van het schooljaar inschrijven. Tot de herfstvakantie is er dan de tijd om te ervaren of de sportklas iets voor jou is.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie? Mail dan naar één van de sportdocenten: Silvan Glas, sglas@pj.nl of Stefan van der Pal, svanderpal@pj.nl.