Informatietechnologie

Technologie is overal aanwezig, dat wordt alleen maar meer. Om kunnen gaan met digitale technologie is daarom essentieel om deel te nemen aan de arbeidsmarkt en de maatschappij.

Leren door te doen

Daarom is het op De Dyk sinds 2016 mogelijk om ITTL (informatietechnologie) te volgen in de bovenbouw. Het vak is zo ingericht dat je vooral leert door te doen. Aspecten zoals robotica, programmeren en het ontwerpen van games komen aan bod. Ook media, vormgeving en design zijn onderdelen van het lesprogramma.

Talenten ontdekken

Bij het vak ITTL krijg je veel vrijheid om te ontdekken waar jouw talenten liggen. In het examenjaar maak je een meesterwerk, waarbij je zelf een project bedenkt en ontwikkelt. Aan het einde van het jaar presenteer je jouw product.

Concreet betekent dit dat jij opgeleid wordt tot zogenaamde ‘power-users’: een rol tussen ict-specialist en ict-gebruiker in. Een power-user kan ondersteuning bieden bij het gebruik van informatiesystemen, applicaties en media. Daarnaast kun je gesprekspartner zijn voor ict-specialisten. Een prima keuze voor wie creatief is, graag dingen doet en het ook leuk vindt om alles uit te zoeken.

Tijd

Elke week is er twee uren ITTL, maar je kunt in vrije uren zelfstandig aan het werk met jouw projecten. Je hebt dus altijd toegang tot het ITTL-lokaal als de docent aanwezig is. Zeker in het examenjaar zijn de projecten groter en zul je in eigen tijd moeten werken aan je producten.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Mail dan naar dedyk@pj.nl