SC Cambuur en OSG Piter Jelles

Sportclub Cambuur en OSG Piter Jelles werken sinds 1 juli 2017 met elkaar samen binnen de jeugdopleiding van SC Cambuur. Het belangrijkste doel van deze samenwerking is het op maat aanbieden van onderwijs in Leeuwarden aan de jeugdspelers van SC Cambuur. Dit doen we op een manier dat jeugdspelers topsport en onderwijs op hoog niveau kunnen combineren.

Onderwijs op maat

SC Cambuur en OSG Piter Jelles vinden het van groot belang dat de jeugdspelers in Leeuwarden topsport goed kunnen combineren met onderwijs. Gezamenlijk bieden we ze daarom een programma op maat aan. Het onderwijsprogramma wordt zo goed mogelijk afgestemd op trainings- en wedstrijdschema’s.

Keuze uit meerdere scholen

De jeugdspelers kunnen bij OSG Piter Jelles op elk schoolniveau onderwijs volgen: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium. Ze hebben in Leeuwarden de keuze uit zeven scholen van OSG Piter Jelles: Leeuwarder Lyceum, Stedelijk Gymnasium, De Dyk, De Brêge, !mpulse Leeuwarden, Montessori High School of Ynsicht. De keuzes voor school en onderwijsniveau gaat altijd in overleg met de vorige school en de ouders/verzorgers.

Opleidingsovereenkomst

Jeugdspelers ondertekenen bij aanvang van hun voetbalopleiding bij Cambuur een opleidingsovereenkomst met de sportclub. Daarmee gaan de jeugdspelers akkoord met de basisvoorwaarde dat ze op het ingeschatte schoolniveau onderwijs volgen en hierin tenminste een startkwalificatie behalen.