Gezonde school

Onze school heeft een omgeving waarin bewegen en gezond eten belangrijk zijn, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen.
In 2018 heeft de Brêge het vignet ‘Gezonde School’ behaald. Hiermee laten we zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. In 2021 heeft de school ook het Themacertificaat Bewegen en Sport verkregen.

Gezonde voeding

In de lessen leren de leerlingen over gezond eten kiezen en in de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine gezond is. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar.

Onze leerlingen kunnen worden opgeleid tot assistent kantinemedewerkers. Zij werken alleen met verse producten, het liefst verbouwd door onze sector Groen. Zo leren onze leerlingen met gezonde producten te werken en wordt het leren over gezonde voeding en de schijf van 5 direct in de praktijk gebracht.

De kantine is in het bezit van de Gouden Kantineschaal.

Meer informatie

Check het bericht op onze website over de Gezonde School: De Brêge is officieel Gezonde School en de berichten van 25 juni en 28 mei 2021 op onze Facebookpagina . Deze zijn ook te vinden op onze website (homepage).