Onderwijs op YnSicht

YnSicht, een onderdeel van OSG Piter Jelles, is een moderne school met betrokken medewerkers, die er samen voor zorgen dat onze leerlingen zich snel thuis voelen. Wij bieden de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengde leerweg aan. 

Wat je wilt worden ontdek je het beste door te doen. Op ons allround vmbo ga je daarom aan de slag met veel verschillende beroepsmogelijkheden. Zo verken je op een praktische manier welke kant je eigenlijk op wilt. We hebben een breed vakkenaanbod en maken kiezen makkelijker door te werken met verschillende eigentijdse leerroutes. Dit doen we met veel aandacht voor jou als persoon en jouw mogelijkheden. Zo helpen we je om tijdens je opleiding allerlei keuzes te maken en te werken aan je eigen interesses en talenten. Zodat je straks bij vrijwel iedere vervolgopleiding in het mbo terecht kan. Met ons allround vmbo heb je dus de ruimte om te ontdekken! 

Praktijkgericht

Ons onderwijs is praktijkgericht en vindt plaats in 6 werelden te weten; techniek, ontwerpen, podium, horeca, sport en gezondheid en je leert door te doen. Samen met medeleerlingen organiseer je bv. een event, ontwikkel je een game of organiseer je reis of ontwerp je een energieneutrale stad. Centraal bij dit soort opdrachten staan de verschillende beroepen, actuele trends en interesses van jou en andere leerlingen. Door te werken aan echte praktijkopdrachten die je uitdagen, merk je wat jou aanspreekt en interesseert. Je kan vakken volgen op jouw niveau en extra vakken doen als je uitdaging zoekt. 

Leerlingen voelen zich bij ons veilig, gezien en gehoord. Ontdekken wat jij wilt worden doe je niet alleen. Je hebt een eigen mentor/coach die jou kent en die je helpt. Zo zet je iedere keer een nieuwe stap tijdens je opleiding. Samen met jou en je ouders kijkt je mentor/coach ook naar wat goed bij je past. Extra ondersteuning of uitdagingen die passen bij jouw niveau en interesses. Je hebt een ruime keuze aan leerroutes (werelden) en daar binnen vind je een groot scala aan keuzevakken, zoals robotica, woon- en kantoortechnologie, idee-ontwikkeling, ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten, bijzondere keuken, evenementen, podium, of uiterlijke verzorging. En eigenlijk is dit nog maar een klein deel van alle keuzevakken die we aanbieden. Zo stem je je opleiding nog beter af op wat je leuk vindt. Bij YnSicht krijg je alle ruimte en verken je makkelijker toekomstige beroepen. 

Bij YnSicht staat jouw ontdekkingsreis dus centraal. In ons moderne schoolgebouw leggen we daarom graag letterlijk de rode loper voor je uit. Zo bieden we jou de ruimte om te ontdekken! 

Ondersteuning en begeleiding 

Ieder kind is uniek. Dit betekent dat ieder kind kwaliteiten heeft, maar soms extra ondersteuning nodig heeft. Dit bieden wij onder andere aan in de vorm van specifieke begeleiding. Ook bieden wij extra ondersteuning op sociaal emotioneel gebied aan leerlingen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ondersteuningsprofiel. 

Gepersonaliseerd karakter

Voorbereiden op een nog onbekende toekomst doen leerlingen bij ons aan de hand van het aanbieden van eigentijds onderwijs, wat leidt naar een diploma dat goed bij de leerling past. Een gepersonaliseerd karakter houdt in dat een leerling bij ons keuzes kan maken, zoals bijvoorbeeld het volgen van vakken op een hoger niveau en het werken aan eigen interesses en talenten.

Om dit goed te kunnen volgen, werken wij met portfolio’s en mentoren/coaches die voortdurend met jou reflecteren. De mentor/coach probeert de leerling boven zichzelf uit te laten stijgen. De mentor/coach observeert en volgt de leerling, leert hem/haar goed kennen en weet wat de leerling nodig heeft om de volgende stap te kunnen zetten.