YnSicht uniek

Iedere school heeft zijn eigen sfeer, gewoontes en gebruiken. Hieronder kunt u enkele typische Ynsicht aspecten ontdekken. Dit is maar een kleine greep uit wat Ynsicht te bieden heeft. 

TalentenLab

Vanaf klas 1 tot en met klas 4 krijgen leerlingen allerlei opdrachten waarbij ze alle onderdelen van de praktijk vakken aangereikt krijgen. In klas 1 en 2 werken de leerlingen bij de uren talentenlab aan opdrachten waarbij techniek, kunst en gezondheidskunde samenkomen.
Een voorbeeld hiervan is de High-tea. Bij techniek en kunst wordt een (oud Hollands) bordspel gemaakt, bij koken worden goed verzorgde hapjes bedacht en gemaakt. In het ICT lokaal wordt er gewerkt aan een mooie uitnodiging. Doordat de leerlingen in klas 1 al kennismaken met de praktijkvakken is de overstap naar het praktijkexamen, in jaar 4, heel geleidelijk. 

De CKV week
Een week vol plezier, hard werken en culturele uitspattingen in leerjaar drie. Voor de ouders een leuke theateravond in de school waarbij leerlingen hun toneelstuk opvoeren. Hieronder een uitzending van Ynsicht tv over deze culturele week.

Ynsicht TV
Op school hebben we een tv kanaal, Ynsicht tv. Dit kanaal wordt geheel door de leerlingen gemaakt, van interviews tot eindmontage. Uiteraard is er een docent aanwezig voor vragen en begeleiding mocht dit nodig zijn. U kunt ons volgen via youtube.com/Ynsichtt