Over Leeuwarder Lyceum

Het Leeuwarder Lyceum, onderdeel van OSG Piter Jelles, is een VO-school voor havo en atheneum (vwo). Je kunt hier dus je havodiploma of je atheneumdiploma halen. Daarnaast hebben we nog iets bijzonders: we zijn ook Technasium en een Olympiadeschool.

Maatwerk leveren

Het Leeuwarder Lyceum heeft ongeveer 800 leerlingen. Daarmee is de school groot genoeg om veel te kunnen bieden, maar we zijn ook klein genoeg om dicht bij de leerlingen te staan en daarmee rekening te houden met individuele aspecten. We willen maatwerk leveren!

Het beste uit de leerling halen

Onze docenten zijn steeds weer bezig om het onderwijs kwalitatief beter te maken. Ze ontwikkelen nieuwe werkwijzen, werken aan doorlopende leerlijnen en ontwikkelen toetsbeleid dat de leerling niet alleen volgt, maar hen ook stimuleert het beste uit zichzelf te halen. In een goede school zijn leerlingen, medewerkers en ouders immers steeds bezig met leren. Van en met elkaar!

Aandacht en begeleiding

Onderwijs en leren staan bij ons centraal, maar je gezien en gekend voelen gaat om meer dan leren alleen. Daarom hebben we ook veel aandacht voor de begeleiding van onze leerlingen. De persoonlijke mentor van uw kind speelt daar een belangrijke rol in.

We hebben zorgfunctionarissen en pedagogische conciërges, die meer doen dan een oogje in het zeil houden. We willen dat je bij ons gezien wordt én je veilig voelt. Zodat je optimaal kunt leren.

Alle medewerkers van het Leeuwarder Lyceum wensen jullie een fijne schooltijd met heel veel succes!