Klas 1 en 2

Talentenlab
In klas 1 en 2 krijg je naast de ‘gewone’ vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde ook lessen in talentenlab. Bij talentenlab maak je ook technische producten en producten gericht op voeding en gezondheid.
In deze lessen, die een onderdeel zijn van het LOB, ga je allerlei praktische opdrachten doen die gericht zijn op:
• het ontdekken van je eigen talenten en kwaliteiten,
• het maken van technische producten en producten gericht op voeding,
• inzicht krijgen in opleidingen en beroepen die aansluiten op het mbo,
• het ontdekken welke route van keuzevakken in klas 3 voor jou interessant is,
• ontwikkelen van een gevuld portfolio.

De activiteiten van talentenlab sluiten aan bij de praktijkvakken in klas 3 en 4, we bereiden je voor op de vaardigheden welke je bij Diensten en Producten in klas 3 en 4 nodig hebt.

Stage
In de onderbouw ga je ook al stage lopen. In klas 1 noemen we dit een bliksemstage waarbij je tijdens een bedrijvenbezoek een kijkje achter de schermen van een bedrijf krijgt en zelf ook even mee mag werken.
In klas 2 noemen we dit de talentenstage. Dan ga jij voor een aantal uren stage lopen bij een bedrijf, om zodoende via praktisch leren buiten de school je eigen talenten te ontdekken.

SOK
Op YnSicht vinden wij dat je ook veel moet bewegen. Daarom is er in klas 1 lessen SOK. SOK staat voor Sport, Oriëntatie en Keuzeprogramma. Elke 5 weken kun je kiezen uit 5 sporten, bijvoorbeeld judo, fitness, turnen, zaalvoetbal of hiphop. De sport die je het leukst vindt, doe je 5 weken lang. Daarna mag je weer een andere sport kiezen. Op deze manier leer je de sport goed kennen en ben je lekker actief.

Drama
In de onderbouw krijg je ook dramalessen. Hier leer je naar elkaar te kijken en te luisteren en positieve feedback te geven. Drama verhoogt de concentratie en de sociale veiligheid, bovendien versterkt het ook de onderlinge band tussen de klasgenoten.